KUKA!

YBB eli Youth behind bars (nuoruus tankojen takana).
Vuonna 2016 alkoi YBB - pyöräliikkeen taival, kun minä (Jokke) ja Kimmo löimme päämme yhteen. Aloitimme yhteistyön Helsingin KRIS - järjestön
kanssa. Päätimme perustaa pyöräliikkeen, jossa asiakaspalvelujen ohella koulutetaan pyörämekaanikon ammattiin nuoria, jotka olivat syrjäytymisvaarassa. Työn tekemisen ohella nuoret opettelivat työn tekemiseen
liittyviä taitoja, kuten työaikoihin sitoutumista ja asiakkaiden kohtaamista. Kaksi nuorista - Jussi ja Ville – sitoutuivat pyöräliikkeen työtehtäviin ja opiskelivat pyörähuoltojen toteuttamista noin 1,5 vuoden ajan. Molemmat oppivat hyvin pyörähuollon perustaidot. Heistä toinen on tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa pyöräliikkeessä. Apuna alussa oli myös Juuso, joka järjesti meille joukkorahoituskampanjan. Rahat menivät nuorten palkkojen maksuun. 

 

Vuoden 2017 lopussa olimme tilanteessa, jossa meille ei myönnetty julkista rahaa, joten järjestön toiminta oli pakko ajaa alas.
 

Vuonna 2018 perustin osakeyhtiön järjestön jatkona. Tämän jälkeen jatkoin töitä yksin ja kehitin liikkeen palveluita.

 

Vuonna 2021 Ville liittyi mukaan omistuspohjaan.  Liikkeen kehittäminen jatkuu ja pystymme paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.
 

Nähdään liikkeessä,
YBB Jokke/ Ville